ArCon CADsys DataCAD SketchUp

  

...Váš partner pro dodávky
CAD systémů pro 3D návrhy,
modely, projekty a vizualizace

Artlantis CADsys DataCAD SketchUp 3D

3D SketchUp ArCon V-Ray DataCAD

CADsys ArCon Renderin Artlantis 3D

ke stažení | tipy & triky | školení & podpora | služby | poptávka | kontakt

CAD systémy:



SketchUp
plugin Render[in]
plugin V-Ray
další pluginy
Artlantis
ArCon
DataCAD



Najdete nás také
na Facebooku!

Novinky:



Update SketchUp 2017, změny v licenční politice upgrade + CENOVÁ AKCE!, Geo-umístění,...



 
Úvodem krátká informace o vydání update SketchUp 2017 (17.2.2555) s označením Maintenance Release 2 (MR2), řešící např. problémy s některými systémy s grafickými kartami s procesory ATI/AMD. Vylepšuje stabilitu při práci s „nekorektními“ komponentami, opravuje chování nástroje Rotující obdélník při zadávání úhlu;délky. V LayOutu byly provedeny úpravy u importů Excel tabulek nebo v exportech do DWG a spousta dalších malých oprav. Update SketchUp 2017 MR2 proto doporučujeme nainstalovat.

Nový update mohou stávající uživatelé s platnou licencí programu stáhnout včetně aktualizovaného českého prostředí na FTP serveru v uživatelské sekci (přístupové údaje byly součástí emailu s licencí). Ostatní zájemci naleznou aktuální verze programu pro OS Windows i Mac na stránce Ke stažení.



UKONČENÍ MOŽNOSTI UPGRADE SKETCHUP Z VERZÍ 2013 A NIŽŠÍCH!



Společnost Trimble oznámila datum, do kterého bude možné pořídit upgrade na SketchUp 2017 z verzí SketchUp 8 a starších nebo obnovit aktualizační servis, který byl přerušen na dobu delší než 3 roky. Datum bylo stanoveno na 24. 4. 2017 a v obou zmíněných případech (verze 8 a starší nebo přerušení na déle než 3 roky) bude po tomto datu nutné zakoupení nové licence programu!
Fakticky se to týká SketchUpů verze 8 a nižších (pořízených ještě bez tehdy neexistujícího aktualizačního servisu) a SketchUpů verze 2013 zakoupených s ročním aktualizačním servisem (který tedy končil v 04/2014).


ZVÝHODNĚNÁ CENOVÁ AKCE!


Z tohoto důvodu jsme se rozhodli zvýhodnit všechny nákupy produktu SketchUp Pro CZ, tedy nejen nové a následné licence + aktualizační servis, ale zejména obnovení aktualizačního servisu a upgrade ze starších verzí v podobě cenového zvýhodnění z koncové ceny. Všechny zvýhodněné ceny naleznete v aktuálním ceníku.
 


AKCE JE PLATNÁ OD 10. 4. DO 24. 4. 2017!


(do 12:00 hodin)


Zkontrolujte proto prosím pro jistotu své licence SketchUp, případně dobu od ukončeného, neprodlouženého aktualizačního servisu. V případě nejasností, či pochyb nás raději kontaktujte přímo nebo můžete využít poptávkový formulář, ať se vyhnete případným nepříjemným překvapením v budoucnu.




Další zpráva vychází z dohody mezi firmami Google a Trimble z roku 2012 v rámci tehdejší akvizice. Dnem 22. 5. 2017 končí 5-ti leté období, ve kterém se firma Google zavázala bez dalších poplatků podporovat v rámci svých dat funkce Geo-umístění (Add-Location) a FotoTextura (Photo-Texture) pro SketchUp.

Funkce FotoTextura (Photo-Texture) nebude od 22. května 2017 dostupná v žádné z verzí SketchUp. Funkce Geo-umístění (Add-Location) bude díky nové technologii i nadále podporována ve verzi SketchUp 2017 a novějších, a to buď ve formě mapových podkladů (SketchUp Make) nebo ve formě satelitních snímků a terénních dat s podporou hladin (SketchUp Pro). Pro verze SketchUp 2016 a starší není možné tuto technologii zpětně zabezpečit.
 
Geo-umístění (Add-Location) pro SketchUp

(pro zvětšení klikněte na obrázek)


V období mezi 5. 4. a 22. 5. 2017, budou k dispozici jak stará a nová zdrojová data, takže se můžete s těmito změnami postupně seznámit. Další podrobnosti o tomto převodu naleznete v samostatném článku na stránce SketchUp/Geodatachange (v angličtině).




A na závěr ještě jedna z horkých (ne)připravovaných novinek z dílny SketchUp zveřejněná dnes, 1. dubna.
Představujeme SpeakUp! Audio modelování je tady...



Než začnete shánět hands-free pro hlasové ovládání svého SketchUpu, koukněte se na krátké video… :-)
Uživatelská sekce
Školení & podpora
Tipy & Triky
Novinky
Ke stažení
Poptávka
Kontakty
Mapa webu
Ochrana údajů