ArCon CADsys DataCAD SketchUp

  

...Váš partner pro dodávky
CAD systémů pro 3D návrhy,
modely, projekty a vizualizace

Artlantis CADsys DataCAD SketchUp 3D

3D SketchUp ArCon V-Ray DataCAD

CADsys ArCon Renderin Artlantis 3D

ke stažení | tipy & triky | školení & podpora | služby | poptávka | kontakt

CAD systémy:



SketchUp
plugin Render[in]
plugin V-Ray
další pluginy
Artlantis
ArCon
DataCAD



Najdete nás také
na Facebooku!

Novinky:


SketchUp pro iPad je tady!




Tomuto finálnímu radostnému zvolání předcházelo množství intenzivní práce. Posledních pár let pokládali uživatelé SketchUpu vývojářům čím dál častěji stejnou otázku: „kdy už budu moci tvořit ve 3D na tabletu?“ Množství příspěvků na fórech, recenze, zanechané komentáře i zaslané emaily se staly podkladem pro to, aby se přání stalo realitou.



(pro zvětšení klikněte na obrázek)



A zejména díky zpětné vazbě je na toto volání nyní možné oficiálně odpovědět – SketchUp pro iPad je tu, aby Vám pomohl zaznamenat Váš kreativní nápad či inspiraci, kdykoli a kdekoli Vás napadne!
V kanceláři, v místě realizace, doma na gauči, na cestách...

Aplikace podporuje vícedotyková gesta pro pohodlné otáčení, zoomování, panoramování, která známe z chytrých telefonů (tento způsob ovládání 3D modelu je opravdu velmi návykový), dále digitální stylusové pero Apple Pencil nebo můžete SketchUp pro iPad ovládat rovněž klasicky, tedy pomocí myši a klávesnice.

SketchUp pro iPad zahrnuje drtivou většinu všech základních kreslících a modelovacích nástrojů SketchUpu jako jsou Informace o prvku, práce se Značkami, Stíny, Styly, Řezy, Scénami, Materiály, Komponentami včetně přístupu do 3D Warehouse, export obrázků, animací a mnoho dalšího.
Koneckonců, je to pořád SketchUp, který znáte a máte rádi, pouze na iPadu.


(pro zvětšení klikněte na obrázek)



Největší předností práce ve SketchUp pro iPad je, že díky stylusu, který držíte v ruce jako tužku, používáte kreslící nástroje téměř stejně jako na papíře. Z toho vyplývají další zajímavé vlastnosti SketchUp pro iPad, mezi které patří např. režim Autoshape, kdy něco skicnete do prostoru a inteligentní algoritmus to přemění na rovnou čáru, korektní kružnici nebo třeba obdélník včetně vytažení do 3D.



(pro zvětšení klikněte na obrázek)



Mezi další zajímavé iPad funkce patří třeba Markup mode, který dovoluje doplnit do 3D projektu překryvné anotace, poznámky a zvýraznění pomocí různých stylů a barev. Díky integrovanému fotoaparátu iPadu je zase možné do projektu snadno přidat skutečnou právě pořízenou fotografickou texturu nebo zasadit svůj 3D model do reálného prostředí pomocí režimu rozšířené reality (Augmented Reality) a podívat se nebo prezentovat své návrhy ze zcela nové perspektivy.

Aplikaci lze nainstalovat na širokou škálu modelů iPad Pro, iPad, iPad Air a iPad Mini. Vyžaduje alespoň iOS 15. Z výkonových důvodů doporučujeme zákazníkům (zejména těm, kteří předpokládají pracovat s velkými a náročnými modely) používat nejvýkonnější dostupné tablety (iPad Pro s podporou M1 procesorů). Aplikace je optimalizována pro využití Apple Pencil druhé generace. Podporována je však i generace první nebo periferie třetích stran, které jsou určeny pro iPad OS.

Aplikaci je možné používat v režimu prohlížeče i na dalších „nepodporovaných“ zařízeních jako jsou iPhone nebo zařízení Android. Režim prohlížeče neumožňuje vytvářet a upravovat 3D geometrii, ale dovoluje otáčet modelem, zoomovat, přehrávat animace, provádět měření, atd.


(pro zvětšení klikněte na obrázek)



A dobrá zpráva na konec. Aplikace SketchUp pro iPad je součástí předplatného SketchUp Pro nebo SketchUp Studio. Stávající uživatelé SketchUp s platným ročním nebo víceletým předplatným (platí i pro studentské a učitelské licence) si mohou aplikaci ZDARMA stáhnout z Apple AppStore, přihlásit se stávajícím Trimble ID účtem (email a heslo) a začít SketchUp pro iPad ihned naplno využívat.

Nejste-li aktuálně majiteli platného SketchUp předplatného a máte zájem si SktechUp Pro, Studio nebo SketchUp pro iPad nezávazně vyzkoušet, kontaktujte nás pomocí poptávkového formuláře.
Aplikaci je možné si bezplatně otestovat na dobu 30 dnů.

Nějaké dotazy? Zavolejte nám, rádi pomůžeme.
Uživatelská sekce
Školení & podpora
Tipy & Triky
Novinky
Ke stažení
Poptávka
Kontakty
Mapa webu
Ochrana údajů